Breaking news

'Catalaanse politie doet inval bij Barça: Bartomeu, Grau en Gómez gearresteerd'

'Als ik nu zou teruggaan naar Nederland, ben ik de sterkste van de Eredivisie'

'Als ik nu zou teruggaan naar Nederland, ben ik de sterkste van de Eredivisie'

Gepubliceerd: woensdag 19 juni 2019 om 22:36wo 19-06-2019 om 22:36

Guram Kashia is fitter dan ooit. De Georgische verdediger, jarenlang de leider van Vitesse, speelt sinds vorig jaar bij Major League Soccer-club San José Earthquakes. In de Verenigde Staten is hij een andere voetballer geworden.

Vooral fysiek is Kashia veranderd. "Daar zit wel een verhaal in", vertelt hij aan Voetbal International. "In mijn eerste maanden in Amerika steeg mijn vetpercentage met vier procent. Ik ging van acht naar twaalf! En nee, ik ben niet ongezonder gaan leven. Ik let juist heel goed op mijn voeding. Het had puur met het eten hier te maken. Het lijkt wel alsof ze overal extra suiker aan toevoegen. Aan het brood, de pasta en volgens mij zelfs de koffie."

"Het is echt verschrikkelijk. Ik begrijp het wel dat veel Amerikanen zwaarlijvig zijn. In al die jaren in Nederland is mijn lichaamsvet nooit met meer dan één of twee procent toegenomen. Als je hier eten bestelt, ligt je bord direct helemaal vol", gaat hij verder. "Inmiddels heb ik mijn dieet behoorlijk aangepast. Toevallig ben ik vorige week nog getest. Ik ben ongeveer twee kilo kwijtgeraakt. Die heb ik er inmiddels aan spieren bij gekregen."

Kashia heeft naar eigen zeggen baat bij de 'geweldige' fitnesscoaches. "Dat is echt een heel ander niveau dan in Europa. Alles wordt gemeten, overal is een verklaring voor. Als ik nu zou teruggaan naar Nederland, zou ik de sterkste van de Eredivisie zijn. Hell yeah, I work my ass off in the gym, twice everyday."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws