Oranjevrouwen bij groepswinst tegen Japan, bizarre slotfase bij Schotland

19-06-2019 22:55
14

Engeland heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de achtste finales van het WK voor vrouwen in Frankrijk. Ook het derde duel in groep D werd winnend afgesloten door The Lionesses: 2-0 tegen Japan. Bij groepswinst van de Oranjevrouwen is Japan de tegenstander in de achtste finale.

Engeland begon het toernooi afgelopen week met een benauwde zege op Schotland en won ook van Argentinië, waarna woensdagavond de lastigste groepswedstrijd op het programma stond. Japan liet zich kloppen door de ploeg van oud-voetballer Phil Neville.

Ellen White opende na veertien minuten de score namens Engeland. Japan nam vervolgens het initiatief en was de betere ploeg, maar wist het overwicht niet uit te drukken in de score. Vijf minuten voor tijd besliste Engeland het duel tegen de verhouding in via opnieuw White. Als de Oranjevrouwen donderdagavond groepswinnaar worden, dan wacht Japan in de achtste finale.

Schotland - Argentinië: 3-3
De andere wedstrijd in groep D tussen Schotland en Argentinië liep uit op een drama. Schotland gaf in de tweede helft een 3-0 voorsprong weg, waardoor kwalificatie voor de achtste finale onmogelijk werd. De slotfase was bizar: Argentinië kreeg een penalty, miste jammerlijk, maar mocht de bal opnieuw nemen door een ingreep van de VAR. In de herkansing scoorden de Argentijnse vrouwen wel.

Of de twee punten van Argentinië genoeg zijn om als één van de vier beste nummers drie door te gaan, moet nog blijken.