Van Bronckhorst: Natuurlijk is Ajax heel sterk, maar welke spelers gaan weg?

Van Bronckhorst: "Natuurlijk is Ajax heel sterk, maar welke spelers gaan weg?"

Gepubliceerd: woensdag 19 juni 2019 om 23:24wo 19-06-2019 om 23:24

Het is geen onmogelijke opgave voor Feyenoord om te concurreren met Ajax en PSV. Dat stelt Giovanni van Bronckhorst, die na vier jaar opstapte in De Kuip.

Feyenoord eindigde in het laatste seizoen van Van Bronckhorst op een straatlengte achterstand van Ajax en PSV. "Het gat met die clubs is gewoon groot, zeker als je ziet hoeveel inkomsten Ajax bijvoorbeeld nu heeft uit de Champions League en uit de verkoop van spelers. Gigantisch. En toch kan het in het voetbal dat Feyenoord er komend seizoen weer tussen staat", vertelt hij aan Voetbal International.

"Ajax wint van Real Madrid en Juventus, die ook met begrotingen werken die weer vele malen hoger liggen dan die van Ajax. Natuurlijk is Ajax heel sterk, maar welke spelers gaan daar weg? Welke komen ervoor terug? En hoelang duurt het voordat er weer een ingespeeld elftal staat?"

Van Bronckhorst voegt eraan toe dat het voetbal 'zo'n veranderlijke wereld is'. "Wat nu even minder is, hoeft morgen niet zo te zijn. Het mooie van deze wereld is dat je uit zelfs soms uitzichtloze situaties, er toch gewoon weer kunt staan. Feyenoord zit nooit in een uitzichtloze situatie."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws