Argentinië ontsnapt aan verlies na doelpunt Messi, Colombia wint Groep B

20-06-2019 06:45
32

Argentinië heeft ook z'n tweede groepsduel op de Copa América in Brazilië niet weten te winnen. Tegen Paraguay werd het woensdagnacht 1-1.

Argentinië - Paraguay 1-1
Argentinië verloor z'n eerste wedstrijd op het toernooi met 2-0 van Colombia en ook tegen Paraguay kwam het elftal van bondscoach Lionel Scaloni, zonder onder meer de geslachtofferde Sergio Agüero en Ángel Di María, weer matig voor de dag. Paraguay ging met een voorsprong de rust in: Richard Sánchez scoorde in de 37e minuut.

Een kwartier na de pauze leverde een ietwat ongelukkige handsbal van Ivan Piris een penalty op. Lionel Messi schoot onberispelijk raak. Uiteindelijk mocht Argentinië van geluk spreken dat het een punt overhield aan de clash, waarin het slechts twee keer (!) op doel schoot. Nicolás Otamendi maakte een lompe overtreding en de bal ging op de stip. Goalie Franco Armani keerde de inzet van Derlis González.

Ajax-back Nicolás Tagliafico stond negentig minuten in de basis bij Argentinië.

Colombia - Qatar 1-0
Na de eerdere zege op Argentinië pakte Colombia ook drie punten in z'n tweede duel op de Copa. Qatar deed het heel aardig en hield zich 86 minuten staande. Pas in de absolute slotfase kon Colombia de winst naar zich toetrekken. Op aangeven van James Rodriguez scoorde Duvan Zapata.

Met 6 uit 2 is Colombia nu al winnaar van Groep B. Paraguay staat op twee punten, Argentinië en Qatar allebei op één. Argentinië speelt in de laatste wedstrijd tegen Qatar, Paraguay treft Colombia.