Update: PSV haalt opgelucht adem; Guti staat 'slechts' twee weken buitenspel

Update: PSV haalt opgelucht adem; Guti staat 'slechts' twee weken buitenspel

Gepubliceerd: donderdag 20 juni 2019 om 07:44do 20-06-2019 om 07:44

Laatste update: zondag 23 juni 2019 om 00:07zo 23-06-2019 om 00:07

Erick Gutíerrez is in de wedstrijd tussen Mexico en Canada uitgevallen met een blessure. De middenvelder van PSV moest zich nog voor de rust laten wisselen vanwege een hamstringblessure.

Het is niet duidelijk hoe ernstig de blessure van Gutiérrez is, maar de kans is wel aanwezig dat het toernooi om de Gold Cup er voor hem op zit. In het ergste geval ligt de Mexicaan er weken uit en moet hij ook de voorbereiding van PSV missen. Dat zou zijn kansen in Eindhoven niet doen toenemen, want Gutíerrez staat er niet al te best op bij PSV-trainer Mark van Bommel.

Gutíerrez moest zich per brancard van het veld laten dragen. Volgens berichten uit Mexico is hij voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. Daar zal duidelijk moeten worden hoe lang Gutíerrez buitenspel staat. 

Gutíerrez werd vervangen door Andrés Guardado, die op de bank gehouden werd. Mede dankzij de oud-PSV'er won Mexico met 3-1 van Canada. Guardado scoorde twee keer.

Update 23/06 00.07 uur: De Mexicaanse bond heeft in een verklaring aangegeven dat de blessure van Gutierrez meevalt. Hij zou niet meer dan twee weken uitgeschakeld zijn. Dat is gebleken uit onderzoek van de medische staf van Mexico. Dat is een meevaller voor PSV, dat 'Guti' lang dreigde te gaan missen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Komt het nog goed met Gutíerrez bij PSV?

(1133 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws