'Tottenham wil na 500 dagen toeslaan: recorddeal van 70 miljoen euro op komst'

'Tottenham wil na 500 dagen toeslaan: recorddeal van 70 miljoen euro op komst'

20-06-2019 08:52
28

De eerste Tottenham Hotspur-transfer in ruim 500 (!) dagen lijkt aanstaande. Volgens Football London hoopt de verliezend Champions League-finalist zich te versterken met Tanguy Ndombele, sterspeler van Olympique Lyon. 

Ndombele werd de afgelopen weken ook gelinkt aan onder meer Manchester City, Juventus en Real Madrid. Spurs lijkt echter aan de haal te gaan met de middenvelder. Football London schrijft dat voorzitter Daniel Levy al een tijdje in onderhandeling is met Lyon; inmiddels heeft Spurs 'steeds meer vertrouwen' in een goede afloop.

Om de komst van Ndombele af te ronden, zal Tottenham hoe dan ook het eigen transferrecord moet verpulveren. Ndombele kost 70 miljoen euro. Het huidige record van de grootmacht uit Londen staat op 42 miljoen. Dat werd in 2017 betaald voor Ajax-verdediger Davinson Sánchez. 

Vervanger
Eerder deze week zei Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas dat hij nog geen interessante aanbiedingen op tafel had liggen voor Ndombele. Hij voegde daar echter direct aan toe dat wanneer Lyon een nieuwe middenvelder zou aantrekken, een megatransfer wel degelijk nabij was. Vanuit Brazilië sijpelde woensdag het bericht door dat Lyon zich wil en waarschijnlijk gaat versterken met Jean Lucas, een middenvelder van Flamengo met een transferclausule van 30 miljoen euro. 

Ndombele (22) werd een jaar geleden door Lyon overgenomen van Amiens SC. L'OL betaalde destijds 7 miljoen euro. Ndombele debuteerde in oktober 2018 in de nationale ploeg van Frankrijk. Spurs ziet hem naar verluidt als de perfecte opvolger voor Mousa Dembélé, die een halfjaar geleden naar China verkaste.