Van de Donk voelde bui al hangen: Natuurlijk voel ik concurrentie

Van de Donk voelde bui al hangen: "Natuurlijk voel ik concurrentie"

Gepubliceerd: donderdag 20 juni 2019 om 09:01do 20-06-2019 om 09:01

Danielle van de Donk voelde de bui al hangen toen zij met bondscoach Sarina Wiegman de wedstrijd tegen Kameroen besprak. Ze vreesde voor haar basisplaats, maar kreeg van Wiegman juist vertrouwen. Van de Donk kreeg wel te horen dat ze op het veld te veel deed.

Onder meer Van de Donk voelt de hete adem van Jill Roord in haar nek. Laatstgenoemde speler doet het fantastisch en lijkt dicht tegen een basisplek aan te zitten. "Natuurlijk voel ik concurrentie", zegt Van de Donk in een interview met het Algemeen Dagblad, waarin ze lovend is over Roord.

Van de Donk staat bekend om haar kracht en loopvermogen, maar juist dat kan ook haar zwakke plek zijn. "Ik was continu aan het meeverdedigen. Ik wilde overal zijn. Kijk, als ik kan ondersteunen is het prima, maar ik hoef niet helemaal mee naar de back. Daar kwam ik zaterdag wel een paar keer uit."

Van de Donk erkent dat ze nog geen topwedstrijden heeft afgewerkt op het WK. Normaal gaat alles automatisch, zegt ze, maar tegen Kameroen niet. Ze is blij met de woorden van Wiegman. "Soms heb je gewoon wat positieve woorden van je trainer nodig. Op het veld ging het meteen weer lekker, dus dat neem ik mee richting Canada."

Oranje speelt donderdagavond om 18.00 uur de laatste groepswedstrijd op het WK tegen Canada. 

Poll

Van de Donk mag niet gewisseld worden bij Oranje

(608 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws