LIVE: Beerensteyn schiet Oranje naar zege, Nederland wint groep E (gesloten)

LIVE: Beerensteyn schiet Oranje naar zege, Nederland wint groep E (gesloten)

Gepubliceerd: donderdag 20 juni 2019 om 19:57do 20-06-2019 om 19:57

De Oranjevrouwen gaan donderdag vanaf 18.00 uur op jacht naar de eerste plaats in groep E van het EK Vrouwen. Daarvoor volstaat een gelijkspel tegen Canada. VoetbalPrimeur houdt je live op de hoogte van alle ontwikkelingen in Reims.

Bondscoach Sarina Wiegman voert één wijziging door in de basiself. Linksback Kika van Es raakt haar plek kwijt aan Merel van Dongen, die twee keer goed inviel. Stefanie van der Gragt is hersteld van een knieblessure, maar de centrale verdediger zal niet spelen. De staf wil geen risico met haar nemen.

Opstelling Oranje: Van Veenendaal; Van Lunteren, Dekker, Bloodworth, Van Dongen; Spitse, Groenen, Van de Donk; Van de Sanden, Miedema, Martens.

De Nederlandse voetbalsters zijn net als Canada al zeker van de achtste finales op het WK. De vraag is of het handiger is om op de tweede of eerste plek te eindigen in groep E. De route naar de finale lijkt gemakkelijker bij groepswinst. In de achtste finales wacht dan Japan, terwijl de Verenigde Staten op z'n vroegst pas in de halve finale de tegenstander is.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws