Niet normaal: veelvraat Man City kan komend seizoen twee superteams opstellen

Niet normaal: veelvraat Man City kan komend seizoen twee superteams opstellen

20-06-2019 14:30
97

Als de transferplannetjes van Pep Guardiola van de grond komen, beschikt de Spaanse succesmanager van Manchester City binnenkort over een selectie die nóg breder en sterker is dan in de afgelopen kampioensjaren. De beste club van Engeland kan voortaan doodleuk twee verschillende topteams opstellen. 

Als alle hardnekkige geruchten kloppen, staat treblewinnaar City op het punt om drie spelers aan de toch al imponerende spelersgroep te voegen. PSV-back Angeliño pakte deze week het vliegtuig naar Engeland. Pep Guardiola is blijkbaar onder de indruk van de ontwikkeling van de Spanjaard, die een jaar geleden nog werd verkocht. The Citizens gaan daarnaast 70 miljoen euro betalen voor Atlético Madrid-controleur Rodri en ook rechtsback João Cancelo (Juventus) is onderweg naar de Premier League. 

Het trio uit de Eredivisie, Primera Division en Serie A gaat opgeteld minimaal 140 miljoen euro kosten. Geen van hen lijkt in het Etihad Stadium direct aanspraak te maken op een basisplaats. Dat heeft alles te maken met het ongekende arsenaal aan toppers dat Guardiola tot zijn beschikking heeft. De favoriete basiself van Pep lijkt vast te staan, al is het vanwege het bomvolle wedstrijdschema, met vanaf september drie duels per week, natuurlijk noodzakelijk om veel te rouleren. Bovendien zijn Fernandinho (34) en David Silva (33) inmiddels op leeftijd. 


Ederson is de onbetwiste nummer één onder de lat. Guardiola is groot fan van Stones, Raheem Sterling heeft een waanzinnig jaar achter de rug met 25 goals in 51 officiële duels en Bernardo Silva won de concurrentiestrijd van topaankoop Riyad Mahrez. Sergio Agüero werd deze maand 31 jaar. De Argentijnse goalgetter is in de kracht van z'n leven. Gabriel Jesus heeft nog niet laten zien dat hij goed genoeg is om zijn concurrent uit de basiself te spelen. 

Het elftal dat City achter de hand heeft, is imponerend. Wat te denken van Leroy Sané, één van de grootste talenten van Europa. In Engeland is men laaiend enthousiast over de ontwikkeling van Phil Foden. Hij kan volgens kenners uitgroeien tot de absolute smaakmaker van de nationale ploeg. Eerst moet Foden - net 19 jaar geworden - zien door te breken in Manchester. 


Cancelo wordt op rechts het alternatief voor sneltrein Kyle Walker en Angeliño moet op de andere flank de concurrentie aangaan met Benjamin Mendy. Door blessureleed kwam de Franse back afgelopen seizoen slechts tien keer in actie in de Premier League. Eliaquim Mangala, in 2014 aangetrokken voor 35 miljoen euro, leek te vertrekken uit Manchester, maar City bood hem onlangs een contractverlenging tot medio 2020 aan. Idealiter zou Guardiola nog een extra centrumverdediger willen aantrekken. Kalidou Koulibaly (SSC Napoli) en Harry Maguire (Leicester City) zijn volgens Britse media belangrijke kandidaat om de vacature die Vincent Kompany heeft achtergelaten, in te vullen. Ook Ajax-captain Matthijs de Ligt wordt genoemd. 

In deze twee teams ontbreken overigens de namen van onder meer Fabian Delph, Danilo, Oleksandr Zinchenko en Nederlander Philippe Sandler. Nog een paar spelers aanschaffen en Guardiola heeft binnenkort drie complete teams tot zijn beschikking.