Van Leeuwen: 'Alleen Spaanse clubs vragen nog geld, die leven in het verleden'

Van Leeuwen: 'Alleen Spaanse clubs vragen nog geld, die leven in het verleden'

Gepubliceerd: donderdag 20 juni 2019 om 12:28do 20-06-2019 om 12:28

FC Twente speelt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen slechts vijf oefenwedstrijden. Ted van Leeuwen, technisch directeur van de Enschedese club, stelt dat het een bewuste keuze is van trainer Gonzalo Garcia Garcia.

"Elke trainer heeft daar zo z'n eigen ideeën over, maar wij willen vooral veel trainen, dat is een bewuste keus", vertelt Van Leeuwen aan TC/Tubantia. "Als je een wedstrijd hebt verlies je doorgaans al twee trainingsdagen. En wij denken die dagen hard nodig te hebben, omdat we met een nieuwe spelersgroep een bepaald systeem willen oefenen. Wat we wel doen is, dat we wat vaker twee keer zestig minuten spelen, zodat elke speler een uur in actie kan komen."

Twente wil niet meer op kunstgras spelen in de voorbereiding. Mogelijk wordt er nog wel een wedstrijd toegevoegd aan het speelschema. Van Leeuwen: "Het vinden van een tegenstander is geen enkel probleem, daarom heb ik er ook nooit haast mee. De halve voetbalwereld is op trainingskamp in Nederland. Als je wilt kun je elke dag wel spelen. De Spaanse clubs zijn de enige clubs die nog geld vragen voor hun wedstrijden, maar die leven nog in het verleden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws