Atlético Madrid en Real Madrid akkoord over pikante transfer: 40 miljoen euro

Atlético Madrid en Real Madrid akkoord over pikante transfer: 40 miljoen euro

20-06-2019 13:30
17

Marcos Llorente gaat Real Madrid verlaten voor Atlético Madrid. De twee clubs hebben een akkoord bereikt over een miljoenentransfer van de 24-jarige middenvelder.

Atlético en Real bevestigen de deal via de officiële kanalen. Als de medische keuring geen onverwachte problemen aan het licht brengt, signeert Llorente later deze week een vijfjarig contract in Estadio Wanda Metropolitano. Met de transfer is volgens Spaanse media 40 miljoen euro gemoeid.

De 24-jarige Llorente doorliep de jeugdopleiding van Real Madrid, maar wist nooit een vaste basisplaats te veroveren. Wel maakte hij in het seizoen 2016/2017 indruk als huurling van Alavés. Komend seizoen kwam hij niet voor in de plannen van Real-trainer Zinedine Zidane. Real heeft bovendien geld nodig na de komst van onder meer Eden Hazard, Luka Jovic en Ferland Mendy.

Bij Atlético is Llorente waarschijnlijk de opvolger van Rodri, die voor 70 miljoen euro op weg is naar Manchester City. Llorente speelde 39 officiële wedstrijden voor Real. Hij is na Felipe (FC Porto) en Nicolás Ibañez (San Luis) de derde zomerversterking van Atlético, dat ook bezig is met Benfica-wonderkind João Felix.

Daar staat het vertrek van Lucas Hernández (Bayern München), het transfervrije drietal Juanfran, Diego Godín en Filipe Luís en het naderende afscheid van Antoine Griezmann tegenover.