'PSV aast op Spaanse linksback, maar moet rekening houden met Angelino-scenario'

'PSV aast op Spaanse linksback, maar moet rekening houden met Angelino-scenario'

Gepubliceerd: donderdag 20 juni 2019 om 16:47do 20-06-2019 om 16:47

PSV wil Toni Lato (links op de foto) naar Eindhoven halen. Dat meldt DeportesCOPE donderdagmiddag. Lato is een linksback van Valencia die ook bij andere Europese clubs op het lijstje staat.

Valencia-directeur Mateu Alemany heeft donderdagochtend contact gehad met het management van Lato om de belangstelling van verschillende clubs door te nemen. Naast PSV zijn Real Betis, Torino en OGC Nice de belangrijkste geïnteresseerden.

Lato is een 21-jarige linksback die is opgeleid door Valencia. De laatste paar seizoenen was hij geen basisspeler. Afgelopen seizoen kwam hij in competitieverband slechts vier keer in actie en daarvoor zestien keer. Dat hij mondjesmaat in actie komt voor Valencia is waarschijnlijk ook de reden dat hij weg mag. 

PSV is dus een van de clubs die Lato op het vizier heeft, maar moet mogelijk vrezen voor een Angelino-scenario. Valencia wil Lato namelijk wel verkopen, maar wel met een terugkoopoptie. PSV kocht Angelino vorig jaar van Manchester City, maar moet de Spaanse linksback nu weer afstaan omdat de Engelse landskampioen hem vanwege een terugkoopoptie heeft teruggehaald.

PSV is dringend op zoek naar een linksback. Angelino keert dus hoogstwaarschijnlijk terug naar City, terwijl Aziz Behich al na één seizoen vertrokken is naar Basaksehir. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws