We hebben nu goed gepresteerd, dus laten we het weer lekker positief houden

"We hebben nu goed gepresteerd, dus laten we het weer lekker positief houden"

20-06-2019 22:25
43

Daniëlle van de Donk hoopt dat de kritiek verstomd op de Oranje Leeuwinnen na de 2-1 zege op Canada. De 27-jarige middenveldster denkt dat het nog beter kan, maar de criticasters zijn inmiddels aardig de mond gesnoerd, grapt ze.

"Ja, haha. Kijk, we zijn heel kritisch. Dat zei ik de vorige keer ook al. We hebben nog genoeg verbeterpunten en daar gaan we hartstikke hard aan werken. De mond snoeren is dus ook weer niet juist, maar we zijn hartstikke blij met deze prestatie", vertelt Van de Donk aan de NOS.

Wedden

Meer odds

De nummer tien van Nederland wil niet alles op de 'kwade boze buitenwereld' afschuiven. "Ik denk dat de media ook heel veel mooie dingen voor ons teweeg hebben gebracht. Dat het even kritisch is geweest is prima. Maar we hebben nu goed gepresteerd, dus laten we het weer lekker positief houden."

Volgens Van de Donk hebben de Leeuwinnen de stijgende lijn te pakken. "We hebben besproken hoe het beter moet, want het stond niet best. Het stond nu gewoon stukken beter." Van zichzelf vond ze ook dat ze minder moest 'rennen en vliegen'. "Ik heb heel rustig aan gedaan. Al is dat niet de juiste woordkeuze. Ik heb hard gewerkt, maar iets meer vanuit mijn taak. Ik voelde mij meteen een stuk prettiger. Ik was heel wat rustiger, vooral ook aan de bal en in mijn coaching."

De speelster van Arsenal stelt dat het nog beter kan, maar de schroom is weg. "Het voelt nu fijn. We hebben weer wat beter gevoetbald."