'Clasie bedankt voor Turkse interesse, AZ moet hopen op handreiking Southampton'

'Clasie bedankt voor Turkse interesse, AZ moet hopen op handreiking Southampton'

Gepubliceerd: vrijdag 21 juni 2019 om 07:15vr 21-06-2019 om 07:15

AZ heeft een vierjarig contract klaarliggen voor Jordy Clasie, laat De Telegraaf vrijdagochtend weten. De ochtendkrant meldt, in navolging van AZ Fanpage, dat de controleur een persoonlijk akkoord heeft bereikt met de Alkmaarders.

Volgens De Telegraaf waren er ook een aantal Turkse clubs in de markt voor Clasie, maar heeft de 27-jarige Haarlemmer vriendelijk bedankt voor de eer: de zeventienvoudig Oranje-international wil koste wat kost in Nederland blijven voetballen. Voordat het zover is, zal AZ nog met Southampton om de tafel moeten: Clasie ligt nog één seizoen vast aan de Engelse zuidkust, maar is daar niet meer nodig. De Alkmaarders kunnen het Southampton-salaris van Clasie niet bekostigen en moeten hopen dat The Saints water bij de wijn willen doen.

Wanneer beide clubs er alsnog uit komen, kan Clasie de opvolger van Adam Maher (vertrokken naar FC Utrecht worden en is de selectie van AZ compleet. De nieuwe trainer Arne Slot mocht eerder al de Japanner Yukinari Sugawara begroeten. Ondrej Mihalik (Viktoria Plzen, huur), Ricardo van Rhijn en Piet Velthuizen (beiden transfervrij) vertrekken uit Alkmaar, terwijl ook Björn Johnsen, Mats Seuntjens en Marko Vejinovic hun heil elders mogen zoeken.

Poll

Gaat AZ erop vooruit met Clasie als vervanger van Maher?

(6425 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws