Torres (35) vindt het mooi geweest en zet na 18 jaar punt achter zijn loopbaan

Torres (35) vindt het mooi geweest en zet na 18 jaar punt achter zijn loopbaan

Gepubliceerd: vrijdag 21 juni 2019 om 07:32vr 21-06-2019 om 07:32

Fernando Torres gaat een punt achter zijn carrière zetten, maakt hij vrijdagochtend Nederlandse tijd bekend. El Niño speelde in mei 2001, op zeventienjarige leeftijd, zijn eerste wedstrijd namens 'zijn' Atlético Madrid en bracht het laatste seizoen door hij het Japanse Sagan Tosu.

"Ik heb belangrijk nieuws", laat hij weten via zijn T-account. "Na achttien enerverende jaren is het tijd geworden om mijn een einde te maken aan mijn voetbalcarrière." De inmiddels 35-jarige spits heeft nog een contract tot januari 2020. Of hij die verbintenis ook uit gaat dienen of dat Torres per direct zijn kicksen aan de wilgen hangt, moet blijken tijdens de persconferentie die hij dit weekend gaat beleggen.

Torres groeide bij Atlético Madrid en Liverpool uit tot absolute topspits. In 2008 bezorgde hij Spanje zijn allereerste hoofdprijs ooit door de enige goal te maken tijdens de EK-finale tegen Duitsland. In 2011 pikte Chelsea hem voor liefst zestig miljoen euro op bij Liverpool, maar zijn verblijf in Londen werd, ondanks de Champions League-winst in 2012, geen groot succes. Later kwam Torres nog uit voor AC Milan en zijn jeugdliefde Atlético, waar hij in 2018 afscheid nam het de Europa League-winst.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws