Afellay onzeker voor Europees tweeluik: 'Pas de eerste training, nog veel nodig'

Afellay onzeker voor Europees tweeluik: 'Pas de eerste training, nog veel nodig'

Gepubliceerd: vrijdag 21 juni 2019 om 08:02vr 21-06-2019 om 08:02

De verloren PSV-zoon Ibrahim Afellay weet nog niet of hij van de partij kan zijn tijdens het Champions League-tweeluik met FC Basel eind juli en begin augustus. De inmiddels 33-jarige spelmaker uit Utrecht speelde op 14 oktober 2017 zijn laatste officiële wedstrijd als prof.

Afellay trainde sinds het voorjaar weer mee bij PSV en tekende onlangs een eenjarig contract in Eindhoven. Desondanks gunt hij zichzelf de tijd om weer helemaal fit te worden. "Ik heb niet echt een datum in het hoofd wanneer ik per se moet spelen", laat hij weten aan het Eindhovens Dagblad. "Dan ga je jezelf over de kling jagen en verwachtingen en speculatie creëren. Dit zijn pas de eerste trainingen en ik heb er nog veel nodig." Bang voor een nieuwe kruisbandblessure is hij echter niet meer. "Dat slijt gelukkig. Op een gegeven moment maak je een beweging die je lang niet meer kon maken en schrik je, maar dan weet je wel dat je goed bezig bent."

De Utrechter weet bovendien nog niet op welke positie hij volgend seizoen inzetbaar zal zijn: oud-ploeggenoot Mark van Bommel kan 'verschillende kanten op' met Afellay. "We hebben niet specifiek over een positie gesproken. Ik kan op het middenveld spelen, maar ook in een hangende rol aan de zijkant. Het hangt er ook maar vanaf in welk systeem we spelen en soms is er misschien een aanpassing in een Europese wedstrijd."

Poll

Is het binnenhalen van Afellay een goede zet van PSV?

(6200 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws