'Varela nog een jaar naar Amsterdam: Ajax bereikt geen akkoord met Benfica'

'Varela nog een jaar naar Amsterdam: Ajax bereikt geen akkoord met Benfica'

Gepubliceerd: vrijdag 21 juni 2019 om 11:44vr 21-06-2019 om 11:44

Bruno Varela zal ook volgend seizoen op de bank zitten bij Ajax. De Amsterdammers huren de Portugese doelman nog een jaar van Benfica. Ajax had de optie om Varela voor vijf miljoen euro te kopen, maar wil dat bedrag niet betalen.

Dat meldt de Portugese krant A Bola. Varela werd afgelopen winter gehaald als vervanger van Kostas Lamprou, die plots derde keeper was bij Ajax. Ajax en Benfica kwamen een huurtransfer overeen met een optie tot koop van vijf miljoen euro. Directeur spelersbeleid Marc Overmars wilde dat Benfica de vraagprijs zou laten zakken, maar daar is men in Portugal niet akkoord mee gegaan.

Omdat Varela niet in de plannen van Benfica voorkomt, Ajax de doelman wil behouden en hij zelf graag in Amsterdam wil blijven, is er een nieuwe huurovereenkomst gesloten. Het contract van Varela in Portugal loopt nog tot de zomer van 2022. 

Ajax greep afgelopen winter in nadat Lamprou in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen geen goede indruk achterliet. Vlak voor de aftrap hoorde hij dat André Onana geblesseerd was. De achterban accepteerde niet dat Lamprou de stand-in was van Onana. Een week later werd Varela vastgelegd.

Poll

Had Overmars vijf miljoen moeten betalen voor Varela?

(3566 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws