Heerenveen gaat opvolgers van Schaars en Lammers zaterdag presenteren

Heerenveen gaat opvolgers van Schaars en Lammers zaterdag presenteren

21-06-2019 13:18
25

SC Heerenveen gaat zaterdag de eerste twee aanwinsten voor komend seizoen aan het publiek voorstellen. Gerry Hamstra bevestigt het nieuws tegenover Voetbal International, maar wil nog niet kwijt om welke twee spelers het gaat.

De Friezen hebben een spits en een controlerende middenvelder gestrikt, laat Hamstra weten. Volgens VI gaat het om de oude Eredivisie-bekende Hicham Faik (Zulte Waregem) en de Deense spits Jens Odgaard (Sassuolo). De Leeuwarder Courant meldde eerder op de vrijdag al dat er zaterdag twee nieuwe spelers aan zouden sluiten tijdens de eerste training van het seizoen. Donderdagavond sijpelde het nieuws door dat Feyenoord-back Bart Nieuwkoop in de belangstelling staat van de Friezen. Trainer Jaap Stam zou de Zeeuw echter eerst met eigen ogen aan het werk willen zien.

Met de nieuwe spits en middenvelder heeft Heerenveen in ieder geval een opvolger voor de gestopte Stijn Schaars en de naar PSV teruggekeerde Sam Lammers. De club gaat verder afscheid nemen van Kik Pierie (Ajax), Pelle van Amersfoort (Cracovia Krakow), Morten Thorsby (Sampdoria), Doke Schmidt, Jan Bekkema en Yuki Kobayashi (allen nog niet bekend). Ook smaakmaker Michel Vlap lijkt te gaan vertrekken.