Heracles heeft beet bij Ajax en neemt middenvelder over: 'Hij kan iets toevoegen'

Heracles heeft beet bij Ajax en neemt middenvelder over: 'Hij kan iets toevoegen'

Gepubliceerd: vrijdag 21 juni 2019 om 15:37vr 21-06-2019 om 15:37

Laatste update: vrijdag 21 juni 2019 om 16:00vr 21-06-2019 om 16:00

Heracles Almelo heeft Teun Bijleveld overgenomen van Ajax. De aanvallend ingestelde middenvelder heeft vrijdag een contract voor twee jaar ondertekend in het Polman Stadion. De verbintenis bevat een optie voor nog een jaar.

Bijleveld maakte voornamelijk minuten in Jong Ajax en kwam nog niet in de Eredivisie in actie. "Ik kan hier doorgroeien en bewijzen dat ik de Eredivisie aankan", zegt de 21-jarige middenvelder dan ook op de site van Heracles. "Zondag is de eerste training, daar kijk ik naar uit. Ik ben blij dat ik bij een mooie club als Heracles Almelo heb getekend."

De beleidsbepalers in Almelo zijn in hun nopjes met de komst van Bijleveld. "Het is mooi dat Teun heeft gekozen voor onze club", zegt technisch manager Tim Gilissen. "Teun heeft een goede opleiding gehad en heeft in de laatste twee seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie al de nodige wedstrijden gespeeld. Met zijn techniek en inzicht kan hij iets toevoegen aan ons middenveld."

Bijleveld stapte in 2017 over van AZ naar Ajax. In de afgelopen twee seizoenen kwam hij tot 55 officiële wedstrijden voor de Amsterdamse beloften en was hij verschillende keren aanvoerder van het team. Ook speelde Bijleveld in diverse vertegenwoordigende jeugdelftallen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws