Update: 'Geen concreet nieuws rond Dervisoglu, Turks openingsbod was veel te laag'

Update: 'Geen concreet nieuws rond Dervisoglu, Turks openingsbod was veel te laag'

Gepubliceerd: vrijdag 21 juni 2019 om 15:51vr 21-06-2019 om 15:51

Laatste update: vrijdag 21 juni 2019 om 22:17vr 21-06-2019 om 22:17

Sparta en Trabzonspor zijn in gesprek over een transfer van Halil Dervisoglu naar Turkije. Een delegatie van de Turkse club is op bezoek in Rotterdam en hoopt de leiding van Sparta te kunnen overtuigen om Dervisoglu te laten gaan.

Dervisoglu, een negentienjarige vleugelaanvaller, maakte het afgelopen seizoen indruk voor Sparta in de Keuken Kampioen Divisie. Hij speelde 34 competitiewedstrijden en was daarin goed voor tien treffers en zes assists. Daarnaast kwam de jongeling ook tot scoren in de play-offs om promotie/degradatie: hij scoorde tegen De Graafschap. Trabzonspor, dat afgelopen jaar vierde werd in de Turkse Süper Lig, hoopt Dervisoglu per direct over te kunnen nemen, weet Voetbal International.

Het weekblad zegt echter ook dat de verwachting bij Sparta niet is dat er vrijdag al duidelijkheid komt over een transfer. Het zou nog wel even kunnen duren totdat beide partijen elkaar vinden in de onderhandelingen. Dervisoglu verlengde zijn verbintenis bij Sparta een jaar geleden en heeft nu nog een contract tot 2021 in Rotterdam. Het is onduidelijk wat de vraagprijs van Sparta is.

Update 22.18 uur: Sparta en Trabzonspor zijn weinig opgeschoten tijdens de onderhandelingen betreffende Halil Dervisoglu. Het bod dat de Turken deden was bij monde van technisch directeur Henk van Stee 'veel te laag'. Hij meldt aan VI dat hij nog een nieuw bod verwacht, maar dat Sparta 'ondanks de emotionele band van Dervisoglu met die club' wel gewoon een realistisch bedrag voor de 19-jarige vleugelaanvaller wil ontvangen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws