Benschop verlaat Gold Cup-trainingskamp in de VS om met clubs te praten

Benschop verlaat Gold Cup-trainingskamp in de VS om met clubs te praten

Gepubliceerd: vrijdag 21 juni 2019 om 20:58vr 21-06-2019 om 20:58

Charlison Benschop laat de tweede wedstrijd van Curaçao op de Gold Cup schieten. De 29-jarige spits van FC Ingolstadt, afgelopen seizoen op huurbasis actief voor De Graafschap, is in onderhandeling met een nieuwe club en zal niet meedoen tegen Honduras.

Bondscoach Remko Bicentini heeft tegenover FOX Sports bevestigd dat Benschop het trainingskamp in de Verenigde Staten heeft verlaten. "Hij heeft ervoor gekozen om hier weg te gaan", aldus de 51-jarige Nijmegenaar. "Hij heeft nog geen nieuwe club, voor zover ik weet. Hij gaat ook nog niet tekenen, maar er spelen wat dingen om hem heen, met verschillende clubs."

Benschop speelde nog negentig minuten mee tijdens de wedstrijd tegen El Salvador, die met 0-1 verloren ging. Curaçao neemt het in de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) op tegen het eveneens nog puntloze Honduras en moet minstens gelijkspelen om zicht te houden op de knock-outfase. Woensdagnacht vindt de laatste poulewedstrijd tegen Jamaica plaats: of Benschop er dan weer bij is, moet nog blijken.

Poll

Kan Benschop dit maken?

(1161 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws