Heerenveen als tweede keuze: 'Had de ambitie om nog naar het buitenland te gaan'

Heerenveen als tweede keuze: 'Had de ambitie om nog naar het buitenland te gaan'

21-06-2019 22:46
18

Hennie Spijkerman is ingegaan op de aanbieding van SC Heerenveen toen bleek dat er geen buitenlandse club was die zich voor hem meldde. Spijkerman maakte al gauw bekend te zullen vertrekken als assistent bij FC Groningen en gaat nu dezelfde rol vervullen bij Heerenveen.

Als het aan Spijkerman zelf had gelegen had zijn situatie er nu heel anders uitgezien. "Ik had de ambitie nog één keer naar het buitenland te willen", zegt de 68-jarige assistent, die in het verleden ook werkzaam was bij Ajax, bij Omrop Fryslan. "Daarom heb ik vroegtijdig aangegeven dat ik zou stoppen bij FC Groningen. Maar het afgelopen half jaar kwam er geen aanbieding waar ik in wilde stappen en toen kwam Heerenveen."

Het is voor de Zwollenaar geen enkel probleem om als rechterhand van hoofdtrainer Johnny Jansen te fungeren. "Ik wil graag op het veld staan als assistent. Ik wil geen hoofdtrainer meer zijn. Vroeger was je gewoon trainer/coach, maar tegenwoordig kan je er beter de naam van 'manager' erop plakken. Daar heb ik eerlijk gezegd niet zoveel zin meer in."