'Ajax wordt vergeleken met teams die vanwege het spel worden herinnerd door fans'

'Ajax wordt vergeleken met teams die vanwege het spel worden herinnerd door fans'

21-06-2019 23:33
54

Een trotse Erik ten Hag blikt op de site van Ajax nog één keer terug op het seizoen 2018/2019, dat in alle opzichten een topjaar was voor de Amsterdammers. De trainer van Ajax heeft genoten en noemt het afgelopen seizoen 'historisch'.

Ajax werd landskampioen, won de beker en haalde de halve finale van de Champions League. "Het zilverwerk, de veerkracht die we hebben getoond en vooral ook de manier van voetballen…", mijmert Ten Hag op de clubsite.

"Ik heb mensen de vergelijking horen maken met het Ajax van 1972, Oranje 1974, het Braziliaanse team van 1982: teams die in de herinnering zitten bij voetbalfans vanwege het spel", gaat de oefenmeester verder. "Onze supporters zien dit elftal en dit seizoen als iets bijzonders in de clubgeschiedenis: dat is het mooiste compliment dat je kunt krijgen."

De complimenten die Ten Hag van echte Ajax-coryfeeën krijgt doen hem echter nog wat extra's."In mijn werkkamer hangen foto’s van Rinus Michels, Johan Cruijff en Louis van Gaal. En die hangen er niet voor niets. Zij hebben de meeste invloed gehad op Ajax, voetbaltechnisch gezien."

"Als je dan mooie woorden hoort van Van Gaal of Jordi Cruijff over ons elftal: dan doet dat wel iets met je. Dit seizoen was historisch goed. Natuurlijk blijft ook de open wond na de uitschakeling tegen Tottenham voelbaar, maar als je alle prestaties nuchter analyseert, mogen we echt trots zijn."