'Ajax zoekt naar verdediger en buitenspeler, nog geen aanbiedingen voor Neres'

'Ajax zoekt naar verdediger en buitenspeler, nog geen aanbiedingen voor Neres'

22-06-2019 06:51
60

De selectie van Ajax is aan het begin van de voorbereiding nog niet compleet. De Amsterdammers willen volgens het Algemeen Dagblad nog een opvolger voor Matthijs de Ligt én een nieuwe buitenspeler halen, wanneer David Neres vertrekt.

De naam van de Braziliaanse Copa América-ganger zingt al tijdenlang rond in het geruchtencircuit, hoewel Ajax volgens het AD nog geen concrete aanbiedingen heeft ontvangen voor Neres. De Amsterdammers willen hem dan ook het liefst nog één jaartje houden. Wanneer de vleugelaanvaller uit São Paulo alsnog een transfer maakt, gaat Ajax vermoedelijk kiezen voor Steven Bergwijn óf Quincy Promes.

De Amsterdammers zullen echter de hoofdprijs moeten betalen om Bergwijn los te weken van rivaal PSV, waar hij nog tot medio 2022 onder contract staat. Promes' verbintenis bij Sevilla loopt nog één jaar langer door, maar de Andalusiërs lijken volgens het AD bereid om minder dan twintig miljoen voor hem te vragen.

Dat De Ligt uit Amsterdam gaat vertrekken, is nagenoeg zeker: De Telegraaf pakte vrijdagavond groots uit met het nieuws dat Juventus op pole position ligt voor de Golden Boy Award-winnaar. Ajax haalde Kik Pierie en Lisandro Martinez deze zomer al naar Amsterdam en versterkte zich tijdens de winterstop met Lisandro Magallán, maar wil nóg een verdediger aan de selectie toevoegen.