'Feyenoord zit in de luwte: niemand verwacht een titel, maar dat ligt ons wel'

'Feyenoord zit in de luwte: niemand verwacht een titel, maar dat ligt ons wel'

22-06-2019 07:59
93

Jens Toornstra ziet voorlopig geen enkele reden om te vertrekken bij Feyenoord. De dertigjarige Alphenaar lag al tot medio 2021 vast, maar tekende deze week voor nóg één seizoen bij.

Hoewel Toornstra al tien jaar in de Eredivisie speelt, hoeft hij vooralsnog niet naar het buitenland. "Natuurlijk heb ik daar wel over nagedacht, maar ik voel me goed bij Feyenoord. En ik voel dat er met dit elftal nog genoeg te bereiken is", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

De aanvallende middenvelder merkt bovendien dat Feyenoord probeert om alle ervaren spelers aan boord te houden. "Eerst Nicolai Jörgensen, nu ik en ik lees overal dat ze Steven Berghuis ook langer willen binden." Of Berghuis daarop ingaat, is overigens nog maar de vraag: de linkspoot wordt gelinkt aan een transfer naar PSV. "Ik weet niet hoe Steven erin staat. Ik heb gelezen over de interesse van PSV, maar ik lees ook dat Sjaak Troost zijn contract wil openbreken en verlengen. We gaan het zien."

Toornstra zelf gaat op voor zijn vijfde seizoen in Rotterdamse dienst en behoort inmiddels tot het meubilair van Feyenoord. "Voor iemand die zijn hele leven al supporter is van Feyenoord, is dat iets om trots op te zijn. Dat ben ik dan ook." De viervoudig Oranje-international hoopt komend seizoen Ajax en PSV te kunnen bedreigen, hoewel het verschil met de top-twee vorig seizoen groot was. "Feyenoord zit in de luwte. Niemand zal een landstitel verwachten, maar misschien ligt dat ons wel. In het seizoen dat we kampioen werden, kwamen we ook uit een underdogpositie."