Amateurspits 'overstelpt' met reacties na Phil Collins-concert: 'Ik ben geen prof'

Amateurspits 'overstelpt' met reacties na Phil Collins-concert: 'Ik ben geen prof'

Gepubliceerd: zaterdag 22 juni 2019 om 09:24za 22-06-2019 om 09:24

Amateurspits Anjo Willems kwam deze week ineens volop in het nieuws. De dertigjarige aanvalsleider van het Drentse VKW miste dé wedstrijd van het seizoen, omdat hij bij een concert van Phil Collins in Nijmegen ging.

VKW verloor uiteindelijk met 0-1 van Leonidas, waardoor het naast promotie naar de hoofdklasse greep. Spijt van zijn beslissing heeft Willems echter niet. "Ik ben geen profvoetballer en dit soort dingen vind ik nu eenmaal ook heel erg belangrijk", laat hij weten aan het Dagblad van het Noorden. "Ik had die kaartjes al heel lang geleden besteld en wie verwacht nou dat er op 20 juni, op een donderdagavond, nog eens een voetbalwedstrijd zou worden gespeeld?"

Willems keek in het Goffertpark met een schuin oog naar de verrichtingen van zijn ploeg. "We keken zo nu en dan even hoe de stand was. Maar ik heb niet veel gekeken hoor. Dan had ik net zo goed zelf kunnen gaan spelen", aldus de spits. "Ontzettend jammer dat het niet is gelukt. Maar ik neem het mezelf niet kwalijk. Ik heb de juiste keuze gemaakt."

Nadat het nieuws over zijn afwezigheid naar buiten kwam, werd Willems naar eigen zeggen 'overstelpt' met reacties. "Allemaal appjes, maar ook veel telefoontjes. 3FM wilde me vrijdagochtend al in de uitzending, maar dat heb ik maar even niet gedaan. Ik was 's nachts om half vier thuis en moest om half negen weer werken. Ik had ook nog wat slaap nodig."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws