'Meeste voetballers knikken ja en amen, maar zo ben ik niet. Ik geef mijn mening'

'Meeste voetballers knikken ja en amen, maar zo ben ik niet. Ik geef mijn mening'

22-06-2019 09:59
23

Ralf Seuntjens was vier jaar lang een meer dan gewaardeerde kracht bij VVV-Venlo, maar aan het einde van het seizoen kwam er een abrupt einde aan de succesvolle samenwerking. The Seun of God beklaagde zich openlijk over een reserverol tegen De Graafschap, werd uit de selectie gezet en zag uiteindelijk zijn contract ontbonden worden.

Seuntjens, inmiddels gecontracteerd door De Graafschap, staat echter nog steeds achter zijn actie. "De meeste voetballers knikken ja en amen. Stemmen overal mee in. Zo ben ik niet. Ik geef gewoon mijn mening", laat hij weten aan de Gelderlander. "Dan word je al snel een probleemkind of lastpak genoemd. Maar dat is onzin. Bij alle clubs waar ik heb gespeeld, ben ik geliefd bij de fans."

De dertigjarige Bredanaar mag nu proberen om uit te groeien tot publiekslieveling op De Vijverberg. Seuntjens komt met hoge verwachtingen naar Doetinchem: De Graafschap moet en zal binnen één jaar terugkeren in de Eredivisie. "Dat doel moeten we vanaf dag één uitspreken. Hoe eerder onze missie bekend is, hoe sneller iedereen de bijbehorende druk en spanning kan accepteren." Een grapje op zijn tijd moet echter kunnen, vindt de schaduwspits. "Er moet gelachen kunnen worden. Ik ben ervan overtuigd dat je dan de beste resultaten behaalt."

De Graafschap is de afgelopen week druk bezig geweest op de transfermarkt. Niet alleen Seuntjens, ook Gregor Breinburg, Toine van Huizen, Roland Baas en Jesse Schuurman verbonden zich aan de Achterhoekers.