PEC Zwolle heeft eerste nieuwe doelman binnen: huurperiode van twee seizoenen

PEC Zwolle heeft eerste nieuwe doelman binnen: huurperiode van twee seizoenen

Gepubliceerd: zaterdag 22 juni 2019 om 10:42za 22-06-2019 om 10:42

PEC Zwolle heeft zich versterkt met Michael Zetterer. De Duitse doelman (23) komt over van Werder Bremen en wordt voor twee seizoenen gehuurd.

Dat melden beide clubs zaterdagochtend via de officiële kanalen. Zetterer doorliep de jeugdopleiding van Unterhaching en maakte op negentienjarige leeftijd de overstap naar Werder Bremen. Mede door blessures bleef een doorbraak uit. Het laatste half jaar speelde de doelman op huurbasis bij het Oostenrijkse Klagenfurt.

"Ik heb enorm veel zin in het nieuwe seizoen in Zwolle", reageert Zetterer op de website van zijn nieuwe club. "De afgelopen periode heb ik hele goede verhalen gehoord over deze club. Ik heb een warm gevoel bij PEC Zwolle gekregen, mede door de fijne gesprekken die ik met de directie heb gevoerd. Deze club heeft vertrouwen in mij getoond, nu is het aan mij om dat uit te betalen."

De komst van Zetterer wordt binnenkort gevolgd door Xavier Mous, die overkomt van SC Cambuur. "Met het aantrekken van Michael hebben we de eerste van twee vacante plekken onder de lat ingevuld", verklaart technisch manager Mike Willems.

"Michael is een doelman die in Duitsland hoog staat aangeschreven en niet voor niets bij Werder Bremen onder contract staat. Het afgelopen seizoen heeft hij in Oostenrijk ervaring opgedaan en daar is hij bij ons op de radar gekomen. Wij zien in hem een talentvolle doelman die perfect bij PEC Zwolle past en hier een volgende stap in zijn carrière kan maken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws