'Als Blind, De Ligt, Ziyech of Tadic naar je toekomt, hebben ze erover nagedacht'

'Als Blind, De Ligt, Ziyech of Tadic naar je toekomt, hebben ze erover nagedacht'

22-06-2019 11:58
46

Alfred Schreuder is blij voor Erik ten Hag. De Ajax-trainer verlengde donderdag zijn contract tot de zomer van 2022. Het is dik verdiend, stelt Schreuder.

"Ja, absoluut. Voor de continuïteit is het goed dat Erik verder mag bouwen. Hopelijk is dan weer zo'n seizoen mogelijk", aldus Schreuder tegen VTBL. De nieuwe hoofdtrainer van het Duitse Hoffenheim was afgelopen seizoen de rechterhand van Ten Hag in Amsterdam. "Erik kan een winnend team neerzetten, dat heeft hij nu al vaak genoeg bewezen. Hij eist het uiterste van zijn spelers, de mensen om hem heen en ook van zichzelf."

Schreuder stelt vast dat Ten Hag 'veel heeft overlegd met de groep'. "Dat was belangrijk, hij heeft open gestaan voor input van de spelers. Als een Blind, De Ligt, Ziyech, Tadic of Schöne naar je toekomt met een vraag of tip, dan mag je ervan uit gaan dat ze erover hebben nagedacht. Want zij komen niet voor niets. Als voetballers goede bedoelingen hebben, moet je altijd naar ze luisteren. Hij is nog beter gaan communiceren met die jongens. Erik heeft bewezen manager te kunnen zijn bij een topclub."