'Hij is na Ziyech en Tadic de beste Eredivisie-speler, daar hoort een bedrag bij'

'Hij is na Ziyech en Tadic de beste Eredivisie-speler, daar hoort een bedrag bij'

Gepubliceerd: zaterdag 22 juni 2019 om 12:55za 22-06-2019 om 12:55

Nasser El Khayati staat er goed op in het buitenland. Dat bevestigt Jeffrey van As, technisch directeur van ADO Den Haag. Van As is echter niet van plan om de sterspeler voor een appel en een ei te laten gaan.

"Er wordt redelijk veel uit verschillende landen geïnformeerd naar El Khayati, maar er is nog niemand die de juiste taal naar ons heeft gesproken", vertelt Van As aan Omroep West. El Khayati ambieert een transfer. "Zowel financieel als sportief, maar het moet ook goed voor ons zijn."

ADO verkoopt de aanvallende middenvelder niet zomaar. "Qua statistieken is hij de derde beste speler uit de Eredivisie. Alleen Dusan Tadic en Hakim Ziyech staan hoger. Daar hoort een goed bedrag bij. Dus ik vind het niet meer dan logisch dat hij ook een mooi bedrag oplevert."

"Natuurlijk is hij iets ouder (29, red.) en heeft hij een ander pad bewandeld, maar als je ziet wat hij al tweeënhalf jaar presteert. Hij is enorm constant. Dat lukt bijna niemand bij een subtopper of middenmoter in de Eredivisie."

"Als wij net als Ajax honderd miljoen euro op de bank zouden hebben, dan kan misschien je wat coulanter zijn bij een overgang", aldus Van As. "Maar nu vind ik dat hij een bepaalde waarde heeft voor ADO. Of ik weet hoe hoog dat is? Dat is lastig te zeggen."

Poll

Moet een club uit de Nederlandse top-drie voor El Khayati gaan?

(6550 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws