Excelsior verrast met komst ADO-'amateur': 'Ik weet dat ik het nog kan'

Excelsior verrast met komst ADO-'amateur': 'Ik weet dat ik het nog kan'

22-06-2019 14:12
17

Excelsior heeft zich verrassend versterkt met Kyle Ebecilio. De 25-jarige middenvelder komt transfervrij over van ADO Den Haag en tekent voor twee seizoenen.

Ebecilio kwam afgelopen seizoen op amateurbasis uit voor ADO, waar hij in de slotfase van het seizoen nog Eredivisie-minuten maakte. Eerder droeg hij het shirt van Feyenoord, Arsenal, FC Twente en Nottingham Forest. In de zomer van 2016 kreeg Ebecilio last van een zenuwaandoening, die hem anderhalf jaar aan de kant zou houden.

Nu staat de middenvelder te popelen om in actie te komen voor Excelsior. "Het voelt heel goed dat de club vertrouwen in mij heeft", zegt hij op de clubsite. "Het is ook allemaal redelijk snel gegaan. Ik wil graag onder trainer Ricardo Moniz werken. Ik heb veel over hem gehoord en ook het gesprek dat we hebben gevoerd, gaf mij vertrouwen. Zijn voetbalvisie spreekt mij aan en ik heb dan ook veel zin om aan het seizoen te beginnen."

Ebecilio wil niet meer denken aan de periode waarin hij niet kon voetballen. "Uiteindelijk zijn het dat soort dingen die je sterker maken als mens en als voetballer. Je kunt er helemaal niets aan doen aan zo'n blessure. Het is dan zaak te blijven geloven in jezelf en ervoor te zorgen dat je sterker terugkomt. Ik weet van mezelf dat ik het nog kan."

Excelsior versterkte zich eerder met Sander Fischer en Tobias Kleijweg. De club komt volgend seizoen uit in de Keuken Kampioen Divisie na de degradatie via de nacompetitie.