Geen Turkse transfer voor Sparta-sensatie: In de Eredivisie spelen is ook mooi

Geen Turkse transfer voor Sparta-sensatie: "In de Eredivisie spelen is ook mooi"

22-06-2019 15:59 Laatste update: 16:18
25

Halil Dervisoglu verhuist voorlopig niet naar Turkije. Sparta en Trabzonspor spraken vrijdag over een mogelijke transfer, maar kwamen er niet uit. De negentienjarige spits wacht nieuwe ontwikkelingen rustig af.

Dervisoglu is gevleid door de interesse van Trabzonspor, omdat zijn roots in de Turkse stad Trabzon liggen. "Sinds kleins af aan ben ik een echte Spartaan maar ook iemand die echt fan is van Trabzonspor", vertelt hij aan RTV Rijnmond. "Op dit moment geniet ik er alleen van. Het is gewoon mooi dat zo'n club interesse in mij toont. Maar ik laat het nu gewoon over aan de clubs."

Niemand hoort de talentvolle spits, vorig seizoen goed voor tien goals in 1787 competitieminuten, klagen over de stukgelopen onderhandelingen tussen Sparta en Trabzonspor. "Sparta is een club waar ik veel van houd, in de Eredivisie spelen is ook mooi. Aan de andere kant vind ik een transfer naar Trabzonspor ook mooi. Ik zit er eigenlijk tussenin, voor mij zijn beide opties mooi om mee te maken."

Technisch directeur Henk van Stee onderhandelde vrijdag met Trabzonspor. "Ik vind het verschil tussen vraag en aanbod erg groot. Als hij in de Eredivisie gaat spelen en hij schopt er tien tot twaalf in, dan gaat zijn marktwaarde heel snel omhoog. Ik vind ook nog steeds dat Dervisoglu een jongen is die beter bij Sparta kan blijven en er hier tien à vijftien in gaat schoppen en dan als een grote meneer naar Turkije gaat. In plaats van dat hij nu komt als één van de zovelen."