Rol in langer verblijf Ziyech bij Ajax: 'Ja tuurlijk, dat is altijd een voordeel'

Rol in langer verblijf Ziyech bij Ajax: 'Ja tuurlijk, dat is altijd een voordeel'

22-06-2019 17:19
67

Alfred Schreuder heeft een rol gespeeld in het langere verblijf van Hakim Ziyech bij Ajax. De twee kennen elkaar al jaren en dragen elkaar een warm hart toe. 

"Vanaf dag 1 bij FC Twente heb ik een goede band met Hakim gehad en die band is altijd gebleven", begint Schreuder tegen Ajax Showtime. "Maar de credits gaan naar Marc Overmars toe. Hij heeft ervoor gezorgd dat Hakim is gebleven, net als dat hij en Ajax ervoor hebben gezorgd dat Tadic is gekomen. Dat heeft niet Schreuder gedaan", zegt de voormalig assistent van Ajax, die wel denkt dat de goede verstandhouding heeft geholpen. "Ja, natuurlijk. Dat is altijd een voordeel."

Wedden

Meer odds

Afgelopen seizoen ontpopte Ziyech zich als publiekslieveling, terwijl hij het seizoen daarvoor vooral de gebeten hond was onder veel supporters. "Ik denk dat ieder mens daar op een bepaalde manier gevoelig voor is, maar ik denk niet dat Ziyech er extreem gevoelig voor is", aldus Schreuder.

Ziyech was vaak dé uitblinker bij Ajax, in het beste seizoen in tijden. "Hij en de andere jongens voelden dat de club echt wat wilde bereiken. Iedereen binnen Ajax wilde echt kampioen worden en dat gevoel is volgens mij het belangrijkste. Vanaf dag één heeft de club dat uitgestraald en dat begint in de top van het bedrijf. Van der Sar, Overmars en Slop hebben dat naar buiten toe uitgestraald door deze selectie samen te stellen en daar moesten wij dan mee werken."