'Barça wil spelers verkopen om komst Griezmann én Neymar te financieren'

'Barça wil spelers verkopen om komst Griezmann én Neymar te financieren'

Gepubliceerd: zaterdag 22 juni 2019 om 18:54za 22-06-2019 om 18:54

FC Barcelona wil deze zomer niet één, maar twee sterren aantrekken. Voorzitter Josep Maria Bartomeu probeert zowel Antoine Griezmann als Neymar naar Camp Nou te halen, claimt althans Diario Sport.

De Catalaanse sportkrant 'onthult' het nieuws zaterdag op zijn voorpagina. Een deal voor beide aanvallers wordt niet makkelijk, maar het idee van de beste voorhoede ter wereld met Lionel Messi, Neymar en Griezmann spreekt tot de verbeelding. Ook Luis Suarez staat nog onder contract, waardoor de club al droomt van nieuw succes in de Champions League.

De transfer van Griezmann ligt het eenvoudigst: de Fransman is vanaf 1 juli voor 120 miljoen euro op te halen bij Atlético Madrid. Beide partijen zijn het reeds eens over een transfer en lijken de mondelinge toezeggingen te willen naleven. Bartomeu weet dat niet iedereen bij Barça op Griezmann zit te wachten, maar hij wil de selectie voor zich winnen door óók Neymar te kopen.

Trainer Ernesto Valverde denkt de ego's te kunnen managen en staat achter de deal. Bovendien zijn beide spelers bereid om salaris in te leveren. Neymar verdient momenteel 38 miljoen euro per seizoen, terwijl Griezmann 25 miljoen opstrijkt. Dat neemt niet weg dat diverse spelers moeten vertrekken, onder wie Philippe Coutinho, Ivan Rakitic en Samuel Umtiti. Ook diverse overbodige krachten moeten geld in het laatje brengen.

Mogelijk wordt Coutinho in een transfer van Neymar betrokken. Barça hoopt dat honderd miljoen euro plus Coutinho volstaat om Paris Saint-Germain te overtuigen. De Franse topclub heeft zijn buik vol van de Braziliaan en is bereid om hem te verkopen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws