Neres geslachtofferd bij Brazilië: ploeg swingt naar ruime zege en de kwartfinales

Neres geslachtofferd bij Brazilië: ploeg swingt naar ruime zege en de kwartfinales

Gepubliceerd: zaterdag 22 juni 2019 om 22:54za 22-06-2019 om 22:54

Laatste update: zondag 23 juni 2019 om 00:23zo 23-06-2019 om 00:23

Brazilië heeft zonder inbreng van Ajacied David Neres uitgehaald tegen Peru. De Goddelijke Kanaries speelden alle frustratie van zich af, wonnen met 5-0 en plaatsen zich daardoor alsnog met gemak voor de kwartfinales van de Copa America.

In de eerste helft liet Brazilië geen spaan heel van het zwakke Peru. Met Everton op de flank in plaats van David Neres swingde de Seleçao als vanouds en binnen twintig minuten stond de ploeg ook al met 2-0 voor. Casemiro en Roberto Firmino (laatstgenoemde sloeg met een curieuze no-look goal toe) scoorden, waarna de vervanger van Neres zich vlak voor rust liet zien. Everton nam de 3-0 voor zijn rekening en bracht Brazilië daarmee in veilige haven.

Na rust bleven de Goddelijke Kanaries de wedstrijd domineren. Dat leverde de ploeg nog twee goals op. Eerst was Dani Alves het eindstation van een lange aanval, waarna Willian vlak voor tijd de vijfde treffer liet noteren. Door de zege wordt Brazilië 'gewoon' groepswinnaar in poule A en gaat het eenvoudig door naar de kwartfinales. Doordat Venezuela in de andere wedstrijd met 3-1 van Bolivia won gaat dat land met de Seleçao mee.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Brazilië Peru

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws