'Oefenduel tussen Ajax en Anderlecht na afgelasting verplaatst naar Amsterdam'

'Oefenduel tussen Ajax en Anderlecht na afgelasting verplaatst naar Amsterdam'

Gepubliceerd: zaterdag 22 juni 2019 om 23:29za 22-06-2019 om 23:29

Het oefenduel tussen Ajax en Anderlecht van 6 juli aanstaande kan toch doorgaan. De burgemeester van Brussel lastte het duel af omdat op dezelfde dag de Tour de France in de Belgische hoofdstad is. De wedstrijd wordt nu verplaatst.

Het Belgische DH weet dat de wedstrijd tussen de Belgische topclub en Ajax in Amsterdam gespeeld zal gaan worden. Om veiligheidsredenen kon er niet in Brussel gespeeld worden: er moest voldoende politie beschikbaar zijn om de Tour de France te kunnen beveiligen. Extra inzet van agenten bij een voetbalwedstrijd was dus niet wenselijk.

De oefenwedstrijd wordt naar alle waarschijnlijkheid op De Toekomst gespeeld en zal om 19.00 uur beginnen. Anderlecht hoopte in het Olympisch Stadion te kunnen spelen, maar de grasmat in het oude stadion in Amsterdam is niet goed genoeg.

Vorig jaar troffen Ajax en Anderlecht elkaar ook al tijdens de oefencampagne. Toen werd er wel in het Olympisch Stadion gespeeld en wonnen de Belgen met 3-1. De eretreffer van Ajax kwam destijds op naam van David Neres.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws