AZ-trio maakt vertrekwens kenbaar: 'Manusje-van-alles zou hem nu tegenvallen'

AZ-trio maakt vertrekwens kenbaar: 'Manusje-van-alles zou hem nu tegenvallen'

Gepubliceerd: zondag 23 juni 2019 om 10:52zo 23-06-2019 om 10:52

Mats Seuntjens, Bjørn Johnsen en Marko Vejinovic móeten niet weg bij AZ, maar omdat de spelers zelf op een transfer azen, is hun werkgever bereid om mee te werken aan een vertrek. Trainer Arne Slot snapt de afwegingen van het drietal. 

Seuntjens, Johnsen en Vejinovic ontbraken donderdag op de eerste training van het nieuwe seizoen. Het trio krijgt de ruimte om elders onderdak te vinden. "Johnsen is vorig jaar gehaald met het idee dat hij eerste spits zou worden. Dat werd hij uiteindelijk niet. Myron Boadu ging hem voorbij en daarna Mats Seuntjens. De status van Johnsen is dus veranderd", legt Slot uit aan het Noordhollands Dagblad. 

"Hij had nu de keuze de concurrentie met Boadu en Druijf aan te gaan of niet. Nou, hij wil graag met Noorwegen op het EK van volgend jaar spelen en wil daarom graag naar een club waar hij meer kans heeft op een basisplaats."

"Voor Seuntjens geldt dat hij vorig seizoen heel veel gespeeld heeft en dat een rol als invaller of als 'manusje-van-alles' hem nu zou tegenvallen. En Vejinovic heeft zich niet voor niets vorig seizoen al laten verhuren. Hij wil graag elke week spelen."

"Maar voor alle drie geldt ook: als ze geen club vinden, sluiten ze hier weer aan bij de groep", benadrukt Slot. "Het zijn goede voetballers. We gaan ze niet in kleedkamer 2 zetten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws