Burgzorg wil weg bij De Graafschap en ontbreekt op training: In onderhandeling

Burgzorg wil weg bij De Graafschap en ontbreekt op training: "In onderhandeling"

Gepubliceerd: zondag 23 juni 2019 om 11:40zo 23-06-2019 om 11:40

Delano Burgzorg wil vertrekken bij De Graafschap. Zondagochtend ontbrak de jonge aanvaller op de eerste training van het nieuwe seizoen. De Graafschap geeft Burgzorg de ruimte om een andere club te vinden. 

Manager voetbalzaken Peter Hofstede bevestigt dat via de officiële kanalen. "Hij is in onderhandeling met een club." De vertrekwens van de twintigjarige Burgzorg leidt tot de nodige irritatie bij trainer Mike Snoei. "Wie gaat die jongen vertellen dat hij geduldig moet zijn en zich beter eerst kan doorontwikkelen bij De Graafschap?", wordt de oefenmeester geciteerd door De Gelderlander.

"Burgzorg moet zorgen dat hij eerst gepokt en gemazeld is in het profvoetbal voordat hij de volgende stap zet, vlieguren maken. Ik heb al zoveel jonge spelers de fout van een te vroeg vertrek zien maken, in veel gevallen door verkeerde begeleiding van hijgerige zaakwaarnemers en familieleden. Ik kan me daar mateloos aan ergeren."

Zelf heeft Snoei nog niet met Burgzorg gesproken. "Ik respecteer het als hij de ambitie uitspreekt om een stap omhoog te maken. Maar ík wil alleen met jongens werken die heel graag voor De Graafschap willen spelen. Ik ga niet op Delano Burgzorg zitten wachten tot hij een ei heeft gelegd over wat hij wil."

Burgzorg brak afgelopen seizoen door in Doetinchem. In de Eredivisie was de aanvaller goed voor vijf goals en drie assists. Zijn contract loopt nog één seizoen door.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws