Maguire in duel met Man City-spits Sergio Agüero

'Maguire kan Van Dijk aftroeven: City wil 'world record fee transfer' afronden'

'Maguire kan Van Dijk aftroeven: City wil 'world record fee transfer' afronden'

23-06-2019 17:15 Laatste update: 18:10
67

Boulevardkrant The Daily Mirror durft het stellig op te schrijven: Harry Maguire wordt komende week de duurste verdediger ter wereld. Manchester City is bereid om 89 miljoen euro te betalen voor de stopper van Leicester City en Engeland. 

Naast Man City werd ook Manchester United gelinkt aan Maguire, maar volgens The Mirror gaan The Citizens de strijd om de 26-jarige international winnen. In september 2018 signeerde Maguire een nieuw, vijfjarig contract bij Leicester, nadat een overstap richting United was mislukt. Nu lijkt een megatransfer naar Manchester dus alsnog van de grond te komen. 

Als landskampioen City inderdaad 89 miljoen euro betaalt voor Maguire, wordt de oud-speler van Hull City en Sheffield United de duurste verdediger ter wereld. Dat record staat nu nog op naam van Virgil van Dijk. Liverpool betaalde in januari 2018 een slordige 80 miljoen voor de captain van Oranje. 

In het Etihad Stadium kan Maguire ruim 300.000 euro per week verdienen. Manager Pep Guardiola wil deze zomer perse een extra verdediger aan zijn selectie toevoegen om het vertrek van Vincent Kompany op te vangen. Matthijs de Ligt stond naar verluidt óók op het lijstje van Guardiola, maar als de transfer van Maguire op korte termijn inderdaad wordt afgerond, lijkt het onwaarschijnlijk dat City nog een poging waagt voor de Ajax-captain.