Ten Hag en Ajax terug op vertrouwde grond: Moderner dan in menig stadion

Ten Hag en Ajax terug op vertrouwde grond: "Moderner dan in menig stadion"

Gepubliceerd: zondag 23 juni 2019 om 19:17zo 23-06-2019 om 19:17

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft een oude traditie in ere hersteld. De Amsterdammers gaan voor het eerst sinds de zomer van 2015 op trainingskamp in De Lutte, waar men al sinds 1973 vaste gast is.

Peter Bosz besloot in 2016 om de tenten in Oostenrijk op te slaan in plaats van in het Twentse dorpje aan de Duitse grens. Marcel Keizer en Ten Hag volgden dit voorbeeld, maar laatstgenoemde achtte de tijd weer rijp voor een trainingskamp in zijn geboortestreek. "Het is vrij uniek dat zo'n geweldige club als Ajax hier maar blijft komen", vertelt Raymond Strikker, uitbater van spelershotel De Bloemenbeek, aan AT5. "Daar zijn we ook heel trots op."

Hoewel het een bloedhete week wordt in Overijssel, kan Ajax prima trainen in De Lutte. "Er moet gevoetbald worden en daar heb je goede velden voor nodig. We hebben een prachtig besloten veld en ook de velden van SV De Lutte zijn perfect", aldus Strikker, die zijn meteen zijn 'geheim' onthult. "We hebben geïnvesteerd in een heel modern besproeiingssysteem, dat moderner is dan in menig stadion. Dan kun je goed trainen."

Cruijff en Sneijder
De hoteluitbater heeft in De Lutte al veel memorabele momenten meegemaakt. In 1973 ontstond de breuk tussen Ajax en Johan Cruijff in Overijssel. "Er was een strijd tussen Cruijff en Keizer om het aanvoerderschap. De stemming was hier en Keizer won. Daarna ging Cruijff naar Barcelona." In 2007 kondigde de felbegeerde Wesley Sneijder aan dat hij tóch nog een jaartje bij Ajax zou blijven. "Er kwam een persconferentie, bij ons. Ik moest nog op het laatste moment champagne regelen. Iedereen euforisch, Henk ten Cate erbij, Maarten Fontein (de toenmalige trainer en algemeen directeur, red.). Twee weken later ging 'ie naar Real Madrid."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws