'De Ligt kiest voor megacontract en Ronaldo: transfer voor 90 procent rond'

'De Ligt kiest voor megacontract en Ronaldo: transfer voor 90 procent rond'

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 06:46ma 24-06-2019 om 06:46

Voor Matthijs de Ligt wacht een waanzinnig salaris in Turijn. De transfer van de Ajax-aanvoerder naar Juventus is voor negentig procent rond, zo schrijft het Algemeen Dagblad maandag.

De Ligt wordt de enige speler die bij de Italiaanse kampioen kan wedijveren met het jaarinkomen van superster Cristiano Ronaldo. Hij laat andere Serie A-sterren als Paulo Dybala, Miralem Pjanic en Mauro Icardi achter zich, aldus het AD. Bovendien gaat de negentienjarige verdediger drie keer zoveel verdienen als Ajax-ploeggenoot Frenkie de Jong bij FC Barcelona.

De Catalanen waren ook in de race voor De Ligt, maar het salarisvoorstel van Barça komt niet in de buurt van dat van Juventus en Paris Saint-Germain. De Franse kampioen deed verwoede pogingen om hem binnen te halen en kwam met een ultiem bod in de 'salaris ratrace'. Maar nu De Oude Dame hetzelfde wil betalen, lijkt de keuze op Italië te vallen. Zaakwaarnemer Mino Raiola is van mening dat het goed is voor De Ligt om te trainen met Ronaldo, die een imposante trainingsethos heeft.

Ajax wacht overigens nog op een officieel bod van Juventus. Dat is niet zo vreemd, stelt het AD, aangezien Raiola precies weet wat De Ligt moet kosten. Dat is zo'n zeventig miljoen euro. Na zijn vakantie op de Bahama's hakt de Oranje-international de knoop door.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws