'Honger Ajax na Promes-deal niet gestild: kampioen richt alle pijlen op Bergwijn'

'Honger Ajax na Promes-deal niet gestild: kampioen richt alle pijlen op Bergwijn'

24-06-2019 10:47 Laatste update: 11:32
276

Ajax gaat Quincy Promes maandag presenteren als nieuwe aanwinst, maar daarmee is de Amsterdamse honger nog niet gestild. Steven Bergwijn is het volgende toptarget van Marc Overmars, zo meldt De Telegraaf maandag.

Overmars had een lijstje samengesteld met drie namen die hij graag aan de selectie van Erik ten Hag wil toevoegen. Niet alleen Promes prijkt op dat lijstje: ook de komst van PSV-aanvaller Bergwijn heeft prioriteit. Maandag werd bekend dat Promes een contract gaat tekenen bij de kampioen van Nederland, mits hij de medische keuring doorstaat. Ajax is niet van plan om lang na te genieten van de aanstaande Promes-transfer: Bergwijn is het volgende doelwit.

Op 14 mei van dit jaar kwam De Telegraaf met het bericht dat Ajax werk gaat maken van de komst van de 21-jarige buitenspeler. PSV reageerde vliegensvlug met het bericht dat een verkoop aan de concurrent 'onbespreekbaar' is. Sindsdien is de storm nog altijd niet gaan liggen: fans van beide clubs kibbelen al weken over de mogelijke spectaculaire deal. Afgelopen week zei PSV-directeur Toon Gerbrands nog dat niemand zich in Eindhoven heeft gemeld voor de international.