De Ligt houdt gemoederen bezig in Italië: 'Als Juventus hem haalt, is het klaar'

De Ligt houdt gemoederen bezig in Italië: 'Als Juventus hem haalt, is het klaar'

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 12:28ma 24-06-2019 om 12:28

De titelrace in Italië is beslist als Matthijs de Ligt naar Juventus komt. Dat voorspelt Fabio Capello. De trainer in ruste bewondert de Ajax-aanvoerder.

"Als Juventus De Ligt haalt, is het klaar. Alweer. Dan kunnen we meteen door naar het volgende seizoen", aldus Capello tegen Corriere dello Sport. De Ligt lijkt hard op weg naar Juventus, dat hem voor meer dan zeventig miljoen euro wil overnemen van Ajax. In Italië kan de Oranje-international een megacontract tekenen.

Capello kijkt er niet van op dat Juventus alles op alles zet voor de transfer. "De Ligt is de beste verdediger die er is. Hij zorgt ervoor dat een team met twee verdedigers kan spelen, zodat de backs zich met de aanval kunnen bemoeien. Dat liet hij afgelopen seizoen zien bij Ajax."

"Met hem pakt Juventus de jackpot. Zonder hem kunnen de andere clubs in de Serie A misschien een stukje dichterbij komen", aldus Capello. "Voor de duidelijkheid: als ik het heb over de andere clubs, dan doel ik op Napoli en Internazionale. Milan, Roma en Lazio maken geen kans op de titel, omdat het daar sportief en financieel niet goed zit."

Het Algemeen Dagblad meldde maandagochtend dat de Juventus-transfer van De Ligt voor 'negentig procent' rond is. De negentienjarige verdediger wordt de enige speler bij de Italiaanse kampioen die kan wedijveren met het jaarinkomen van superster Cristiano Ronaldo.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws