Van Gaal kritisch op 'individuen' Messi en Neymar: Zo kún je ook niet spelen

Van Gaal kritisch op 'individuen' Messi en Neymar: "Zo kún je ook niet spelen"

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 12:48ma 24-06-2019 om 12:48

Lionel Messi en Neymar moeten bij zichzelf te rade gaan. Dat vindt Louis van Gaal. De voormalige toptrainer benadrukt dat alléén goede teams prijzen winnen.

"Voetbal is een teamsport, geen individuele sport", zegt Van Gaal in een uitgebreid interview met El País. "Ik geloof erin dat de ster het team moet helpen te winnen, maar in de voetbalwereld is dit niet gebruikelijk. Eén speler kan niet alle problemen oplossen tijdens een wedstrijd."

Van Gaal neemt FC Barcelona als voorbeeld. "Hoeveel Champions League-titels hebben zij de laatste jaren gewonnen met de beste speler ter wereld, Lionel Messi? Kijk ook naar Neymar bij Paris Saint-Germain? Wat hebben zij gedaan in Europa? Ik hou van Messi en Neymar als individuen, maar niet als teamspelers."

"Ik ben niet tegen Messi en Neymar, ze zijn geweldig. Maar iemand als Neymar speelt bij PSG niet voor het team. Ik geloof dat élke speler voor het team moet spelen. Zelfs Messi. Bij PSG hebben ze niet de juiste teamgeest, dat is duidelijk. Zijn teamgenoten zijn niet blij met de speelstijl van Neymar - nog steeds niet. En zo kún je ook niet spelen."

Iemand die Van Gaal wél kan bekoren als teamspeler, is James Milner. "In de finale van de Champions League speelde hij als verdediger en middenvelder. Geweldig hoe zij zich op 33-jarige leeftijd manifesteert."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws