Van der Linden (28) stopt ermee: Het lichaam wil niet meer, het is op

Van der Linden (28) stopt ermee: "Het lichaam wil niet meer, het is op"

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 13:12ma 24-06-2019 om 13:12

Jop van der Linden zet op 28-jarige leeftijd een punt achter zijn profcarrière. De verdediger heeft te veel last van slepende heupblessures, zo laat hij weten aan Voetbal International.

Van der Linden hangt na 236 wedstrijden zijn kicksen aan de wilgen. "Het lichaam wil niet meer. Het is op", vertelt hij aan VI. Van der Linden speelde bij Vitesse, AGOVV, Helmond Sport, Go Ahead Eagles, AZ, Willem II en Sydney FC. In Australië had hij nog een contract.

In 2016 werd Van der Linden geopereerd aan zowel zijn rechter- als linkerheup. "De ingrepen hielpen, al werd ik nooit meer de oude", zegt de verdediger, die bovendien kampte met kraakbeenschade. Hij ging nog wel het avontuur aan bij Sydney FC, maar kwam op de bank terecht. "Je bent op een gegeven moment vooral bezig om fit te blijven."

"Elke dag ben je in de weer om je heupen te onderhouden, op gang te komen. Dat kost zo ongelofelijk veel energie. Daar lijden vervolgens ook je prestaties onder. Je bent ooit begonnen met voetballen omdat je het zo leuk vond. Ik kwam op een punt dat het vooral pijn deed. Dan moet je eerlijk zijn tegen jezelf."

Na lang wikken en wegen heeft Van der Linden de knoop doorgehakt. "Uiteindelijk is er meer dan voetbal. Ik wil heel mijn leven blijven sporten. Ook wil ik op een dag met mijn zoontje kunnen voetballen. Ik had nu nog wel een paar jaar door kunnen gaan, maar wat had ik dan nog meer kapot gemaakt. Dit is het niet meer waard."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws