Van Gaal analyseert Ajax: 'Hij was het ontbrekende puzzelstukje voor Ten Hag'

Van Gaal analyseert Ajax: 'Hij was het ontbrekende puzzelstukje voor Ten Hag'

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 14:04ma 24-06-2019 om 14:04

Donny van de Beek was afgelopen seizoen het ontbrekende puzzelstukje bij Ajax. Dat stelt Louis van Gaal, die Van de Beek zag floreren met Dusan Tadic als 'valse spits'.

"Tadic bewoog hetzelfde als Johan Cruijff, maar een sleutelspeler was Donny van de Beek, die de ruimtes induikt als Tadic als spelmaker terugzakt", analyseert Van Gaal in een uitgebreid interview met El País. "Als je met een valse spits wil spelen, heb je een speler als Van de Beek op het middenveld nodig."

“Daarom begon Van de Beek als bankzitter aan het seizoen. Met Kasper Dolberg als spits heb je niets aan een speler met zijn profiel. Van de Beek was het ontbrekende puzzelstukje voor Ten Hag", aldus de voormalige toptrainer.

Van Gaal trekt ook de vergelijking tussen Ajax en Manchester City. "Pep Guardiola is iemand die van structuur houdt, waardoor City minder chaotisch speelt dan Ajax. Je ziet de hand van Guardiola in het spel, het is een prestatie van formaat om twee jaar alles te winnen in Engeland met aanvallend voetbal."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws