De Ligt wacht 'megadeal' bij Juve: 'Salaris gaat mogelijk problemen opleveren'

De Ligt wacht 'megadeal' bij Juve: 'Salaris gaat mogelijk problemen opleveren'

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 16:00ma 24-06-2019 om 16:00

Laatste update: maandag 24 juni 2019 om 16:13ma 24-06-2019 om 16:13

De soap rond Matthijs de Ligt duurt voort: niet Paris Saint-Germain, maar Juventus lijkt nu de beste papieren te hebben om de verdediger binnen te halen. Mocht het van een overgang naar Turijn komen, zal de centrale verdediger met open armen worden ontvangen. Al kan zijn gigantische salaris wel voor onrust zorgen binnen de selectie.

Eerder deze maand leek een overgang naar PSG de voorkeur te hebben van De Ligt. Inmiddels zouden de Parijzenaars zijn ingehaald door Juventus, dat hem een gigantisch jaarsalaris biedt waarmee hij direct een van de best betaalde spelers in Turijn wordt. Volgens het Algemeen Dagblad is de transfer 'voor negentig procent' rond. Mocht De Ligt voor zo'n zeventig miljoen euro de overstap naar Italië maken, zal hij met open armen worden ontvangen.

"Op social media lijken fans zelfs meer opgewonden te raken over de komst van De Ligt dan over een mogelijke terugkeer van Paul Pogba", aldus journalist Samuel Bridges in gesprek met VoetbalPrimeur. Dat de fans van De Oude Dame enthousiast zijn, komt niet uit het niets. "Het was Ronaldo die De Ligt tipte bij het bestuur. Een speler die vijf Champions League-titels op zijn naam heeft en weet hoe je die beker moet winnen. Hij weet wat Juventus mist. Ik denk dat het passend is om aan te nemen dat met de komst van De Ligt, Juventus een grotere kans heeft om de Champions League te winnen."

En dat is waar het Juve allemaal om te doen is. De Oude Dame werd afgelopen seizoen voor de achtste keer op rij landskampioen, maar onder nieuwbakken trainer Maurizio Sarri moet eindelijk de 'cup met de grote oren' weer eens binnen worden gesleept. Afgelopen seizoen lukte dat niet. Juventus kwam tot de kwartfinale, maar werd daarin uitgeschakeld door Ajax. Na de 1-1 in Amsterdam ging Juve in eigen stadion met 1-2 onderuit. Matchwinner: Matthijs de Ligt.

'Geweldige verdediger en scorend vermogen'
In gesprek met deze site spreekt Bridges de verwachting uit dat De Ligt direct een basisplek zal veroveren in Turijn. Dat zal dan ten koste gaan van Leonardo Bonucci. "Hoewel Bonucci zo nu en dan scoort voor Juventus, gaat het bij hem ten koste van zijn verdedigende prestaties. Bij De Ligt is dat niet het geval", meent hij. "De Ligt heeft duidelijk een geweldig verdedigend vermogen, maar heeft ook veel kopgoals gemaakt. Samen met Cristiano Ronaldo vormt hij misschien wel de gevaarlijkste luchtmacht in het mondiale voetbal."

Bridges denkt dat een match tussen Juventus en de negentienjarige De Ligt een 'perfecte' is. Juve schreeuwt namelijk om een verjongingskuur. "Voor beide partijen zou het de beste optie zijn", meent hij. "De laatste linie van Juventus wordt steeds ouder en De Ligt is negentien jaar. Juve heeft met hem een leider in de defensie voor de komende tien jaar en hij krijgt de kans om naast Chiellini ervaring op te doen in de basis en te strijden om titels." Op langere termijn moet De Ligt volgens hem een duo vormen met Christian Romero, een 21-jarige verdediger die het afgelopen seizoen speelde voor van Genoa. "Zo kan Juventus eindelijk vooruit kijken."

'Salaris gaat mogelijk problemen opleveren'
Volgens het AD wacht De Ligt een monstersalaris. In Turijn kan de Oranje-international zo'n veertien miljoen euro verdienen, beduidend meer dan zijn maatje Frenkie de Jong bij FC Barcelona. Met dat salaris is hij de enige speler bij de Italiaanse kampioen die enigszins in de buurt komt van het salaris van Ronaldo. Dat kan best wel eens voor scheve gezichten zorgen. "Ja, zijn salaris gaat mogelijk problemen opleveren", erkent Bridges. "Maar Juventus staat boven alles bekend als een broederschap. Zelfs Ronaldo viert doelpunten mee en geniet ervan als teamgenoten succes hebben, iets wat je maar zelden zag in zijn periode in Madrid."

Mocht in de kleedkamer toch heibel ontstaan, is er volgend Bridges maar één oplossing. "Als selectiespelers er een big deal van maken, zal ze de deur worden gewezen." Dat gebeurde volgens hem eerder bij Bonucci en Dani Alves, die het rond de Champions League-finale tegen Real Madrid (2017) met elkaar aan de stok zouden hebben gekregen. "Binnen een maand ging Alves transfervrij naar Paris Saint-Germain, en Bonucci vertrok naar AC Milan."

(Jurgen van der Hoeven / VoetbalPrimeur)

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zou Juventus een goede club zijn voor De Ligt?

(20935 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws