PEC betaalt 'flinke transfersom' en heeft aanwinst binnen: Hoog op ons lijstje

PEC betaalt 'flinke transfersom' en heeft aanwinst binnen: "Hoog op ons lijstje"

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 16:35ma 24-06-2019 om 16:35

Laatste update: maandag 24 juni 2019 om 16:41ma 24-06-2019 om 16:41

Na de komst van Michael Zetterer heeft PEC Zwolle opnieuw een doelman weten te strikken. Xavier Mous is voor twee jaar vastgelegd door de club van trainer John Stegeman, met daarbij de optie voor een extra jaar. Mous is overgenomen van SC Cambuur. 

De transfer van de 23-jarige goalie komt niet als een grote verrassing. Afgelopen zaterdag stond Mous al op het trainingsveld van PEC. "Na een prachtig jaar in Leeuwarden ben ik blij dat mij nu de kans wordt geboden om in de Eredivisie te gaan spelen", vertelt de sluitpost op de website van zijn nieuwe club.

"PEC heeft jarenlang prima keepers gehad met Warner Hahn, Mickey van der Hart en natuurlijk Diederik Boer. Aan mij nu de taak om die plek onder de lat te veroveren. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijden en mijn kennismaking met de supporters."

Heel blij
Technisch manager Mike Willems is enthousiast over Mous. "Wij wisten natuurlijk al een tijdje dat we voor komend seizoen tenminste twee nieuwe sluitposten moesten aantrekken. Xavier stond hoog op ons lijstje."

Keuken Kampioen Divisie-ploeg Cambuur moet al na één jaar afscheid nemen van Mous. "Het gevoel is enorm dubbel. We verliezen met de overgang van Xavier natuurlijk een geweldige doelman, die we graag langer bij ons onder de lat hadden zien staan", zegt technisch manager Foeke Booy op de website van de club.

"Aan de andere kant is het een mooie en gegunde stap voor hem en laten we als Cambuur nog maar eens zien dat we spelers beter maken en afleveren op een hoger niveau." 

Volgens Voetbal International betaalt PEC een 'flinke transfersom' voor Mous. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws