Topfavoriet Amerika wint moeizaam van Spanje en treft gastland Frankrijk

Topfavoriet Amerika wint moeizaam van Spanje en treft gastland Frankrijk

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 19:58ma 24-06-2019 om 19:58

De Verenigde Staten zijn maandag met de schrik vrij gekomen in de achtste finale van het WK voor vrouwen in Frankrijk. De topfavoriet werd het vuur aan de schenen gelegd door Spanje, maar twee goals van Megan Rapinoe bleken voldoende: 2-1.

De Amerikanen waren vier jaar geleden de beste en gelden ook deze zomer bij uitstek als favoriet. Ook tegen Spanje kwam de VS prima uit de startblokken. Rapinoe verzilverde een strafschop, nadat Tobin Heath was gevloerd door María Pilar León. Lang kon de nummer één van de wereld niet van de voorsprong genieten. Twee minuten later strafte Jennifer Hermoso een misverstand tussen keepster Alyssa Naeher en Abby Dahlkemper af: 1-1.

De Verenigde Staten bleven de bovenliggende partij, maar Spanje liet zich niet eenvoudig verschalken. Amerika had na 76 minuten een tweede strafschop nodig om het duel te beslissen. Rose Lavelle werd aangetikt door Virginia Torrecilla, waarna Rapinoe opnieuw raak schoot vanaf elf meter. In de kwartfinale wacht de Verenigde Staten een confrontatie met gastland Frankrijk, dat al afrekende met Brazilië.

Lees meer over: Spanje vrouwen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws