Excelsior neemt spits over van Feyenoord: Dit is bekend terrein voor mij

Excelsior neemt spits over van Feyenoord: "Dit is bekend terrein voor mij"

Gepubliceerd: maandag 24 juni 2019 om 20:40ma 24-06-2019 om 20:40

Excelsior heeft Joël Zwarts overgenomen van Feyenoord. De spits tekent in Rotterdam-Kralingen een contract voor drie seizoenen en keert daardoor terug op bekend terrein. Zwarts speelde 2,5 jaar in de jeugd van Excelsior en een half jaar in het eerste elftal, waarna hij naar Feyenoord vertrok.

Van een doorbraak bij Feyenoord kwam het echter niet. De club verhuurde hem het afgelopen seizoen aan FC Dordrecht, waar hij in veertien duels zes doelpunten maakte.

"Het voelt heerlijk om terug te zijn", zegt de twintigjarige Zwarts op de clubsite van Excelsior. "Dit is bekend terrein voor mij, dus ik ben terug op het oude nest en dat voelt goed. Ik heb drie jaar bij Excelsior gespeeld, waarvan twee en half jaar in de jeugd en een half jaar bij het eerst team. Mitchell van der Gaag was toen nog hoofdtrainer. Op dat moment kreeg ik de kans om naar Feyenoord te gaan en die heb ik met beide handen aangegrepen."

Feyenoord verlengde het aflopende contract van Zwarts niet. Toch is de spits positief over zijn periode in Rotterdam-Zuid. "Ik heb mezelf bij Feyenoord kunnen ontwikkelen als voetballer. Ik heb mooie wedstrijden in de Youth League gespeeld, heb vaak bij het eerste team gezeten en dat is allemaal goed voor mijn ontwikkeling geweest. Ik ben nu ouder, en mentaal en fysiek sterker dan toen ik hier vertrok."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws